Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Судска пракса на Европски суд


Документи 1 до 10 од 68
[1] 2 3 4 5 6 7
_10021993
 1993 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Секој што е уапсен или притвор има право брзо да биде изведен пред суд и има право на судење во разумен рок или да биде (условно) ослободен во очекување на судењето
 
Предметот AKIN v[1]. TURKEY_12042001
 2001 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење кога основано се сомнева дека е потребно за да се спречи извршување на кривично дело или да избега откако го сторил делото
 
Предметот ANGUELOVA v[1]. BULGARIA_13062002
 2002 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење кога основано се сомнева дека е потребно за да се спречи извршување на кривично дело или да избега откако го сторил делото
 
Предметот BALOGH v[1]. HUNGARY_20072004
 2004 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење кога основано се сомнева дека е потребно за да се спречи извршување на кривично дело или да избега откако го сторил делото
 
Предметот BELDJOUDI v[1]. FRANCE_26031992
 1992 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот BELDJOUDI v[1]. FRANCE_26031992
 1992 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор за да се изнесе пред надлежните органи поради сомневање за извршено кривично дело
 
Предметот BUCKLEY v[1]. THE UNITED KINGDOM_25091996
 1996 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење или притвор на лица за непочитување на законска наредба на суд
 
Предметот BUSCARINI AND OTHERS v[1]. SAN MARINO_18021999
 1999 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законски притвор на лица заради спречување на ширење заразни болести, на умоболни лица, алкохоличари, зависници од дрога или скитници
 
Предметот C[1]. v. BELGIUM_07081996
 1996 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Законско апсење кога основано се сомнева дека е потребно за да се спречи извршување на кривично дело или да избега откако го сторил делото
 
Предметот CANEA CATHOLIC CHURCH v[1]. GREECE_16121997
 1997 | Суд:
Преземи го документот
категорија: Право на слобода и сугурност » Секој уапсен има право веднаш да биде информиран на јазикот што го разбира за причините на апсењето и за секое обвинение покренато против него
 
Документи 1 до 10 од 68
[1] 2 3 4 5 6 7
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.