Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 31 до 40 од 80
1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 8
Закон за одбрана
 01.06.2001 | Сл. весник/година: 42 / 2001
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  18.09.2002 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.01.2003 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  11.05.2006 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.09.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
 Изменување
  31.10.2011 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  30.12.2011 
Преземи го документот
 Дополнување
  07.12.2015 
Преземи го документот
категорија: Одбрана
 
Закон за одбрана - вон сила
 15.02.1992 | Сл. весник/година: 8 / 1992
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  13.05.1993 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  14.10.1994 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  01.10.1997 
Преземи го документот
категорија: Одбрана
 
Закон за одликувања и признанија на Република Македонија
 04.07.2002 | Сл. весник/година: 48 / 2002
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  07.12.2005 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  17.02.2012 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  17.10.2016 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Претседател на Република Македонија
 
Закон за одликувањата и признанијата на Република Македонија - вон сила
 20.09.1995 | Сл. весник/година: 44 / 1995
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Претседател на Република Македонија
 
Закон за одредување на видот и одмерување на висината на казната
 30.12.2014 | Сл. весник/година: 199 / 2014
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за одржување на јавната чистота, собирање и транспортирање на комуналниот цврст и технолошки отпад - вон сила
 29.07.1998 | Сл. весник/година: 37 / 1998
Преземи го документот
категорија: Урбанизам, станбени и комунални работи » Комунални дејности
 
Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција - вон сила
 29.01.2008 | Сл. весник/година: 14 / 2008
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.05.2009 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  24.03.2010 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  25.02.2011 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
 
Закон за определување на имиња на улици, плоштади, мостови и на други инфраструктурни објекти
 01.10.2004 | Сл. весник/година: 66 / 2004
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.05.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  05.11.2010 
Преземи го документот
 Дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.11.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  27.08.2015 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Локална самоуправа
 
Закон за определување на услов за ограничување за вршење на јавна функција, пристап на документи и објавување на соработката со органите на државната безбедност - вон сила
 09.07.2012 | Сл. весник/година: 86 / 2012
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Општи прописи
 
Закон за општата управна постапка
 23.07.2015 | Сл. весник/година: 124 / 2015
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Државна управа
 
Документи 31 до 40 од 80
1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 8
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.