Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 10 од 41
[1] 2 3 4 5
Декларација за спроведување на процесот на лустрација во Република Македонија и осуда на обидите за негова девалвација
 11.12.2010 | Сл. весник/година: / 2010
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за азил и привремена заштита
 25.07.2003 | Сл. весник/година: 49 / 2003
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.05.2007 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  10.11.2008 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  13.02.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  07.12.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  26.12.2012 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  15.04.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.06.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  03.09.2015 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.03.2016 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  11.04.2016 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за верските заедници и религиозните групи - вон сила
 04.06.1997 | Сл. весник/година: 35 / 1997
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  24.12.1998 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  10.11.1999 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за вонсудско спогодување
 22.01.2014 | Сл. весник/година: 12 / 2014
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  12.07.2017 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за граѓанска одговорност за навреда и клевета
 14.11.2012 | Сл. весник/година: 143 / 2012
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за движење и престој на странците - вон сила
 08.06.1992 | Сл. весник/година: 36 / 1992
Преземи го документот
 Измена
  29.04.1993 
Преземи го документот
 Дополнување
  28.06.2002 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  31.05.2007 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за државјанството на Република Македонија
 03.11.1992 | Сл. весник/година: 67 / 1992
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  23.02.2004 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  07.07.2004 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.08.2008 
Преземи го документот
 Изменување
  15.11.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  22.03.2016 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за еднакви можности на жените и мажите
 13.01.2012 | Сл. весник/година: 6 / 2012
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  12.11.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
 Пречистен закон
  16.11.2015 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за еднакви можности на жените и мажите - вон сила
 29.05.2006 | Сл. весник/година: 66 / 2006
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.09.2008 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Закон за заштита на лични податоци
 01.02.2005 | Сл. весник/година: 7 / 2005
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  19.08.2008 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  20.09.2010 
Преземи го документот
 Дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
 Дополнување
  20.05.2016 
Преземи го документот
категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
 
Документи 1 до 10 од 41
[1] 2 3 4 5
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.