Почетна   »   Закони    »  Закон за избор на пратеници во Собранието на Република МакедонијаПоврзани документи
» Закон за избирачкиот список
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за пратениците
» Закон за избирачките места
» Закон за избирачкиот список и за избирачката легитимација
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за платата (личните доходи) и другите надоместоци на пратениците ...
» Изборен законик
» Закон за платите на судиите
» Закон за комитетот за односи меѓу заедниците
» Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција
» Резолуција за односите на Република Македонија со Косово
» Резолуција за миграционата политика на Република Македонија 2009 -2014
» Закон за Собранието на Република Македонија
» Закон за платите на членовите на Советот на јавните обвинители ...
» Закон за платите на членовите на Судскиот совет на Република ...
» Декларација за побезбеден интернет
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
Детален опис на документ
Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија
вон сила
Датум на објавување: 25.06.2002 Преземи го документот
2737 пати симнат
Датум на стапување во сила: 03.07.2002 
Сл. весник/година: 42/2002 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
Забелешка:
Клучни зборови: собрание на република македонија, врховен суд, избори, изборен процес, избирачки список, извод од избирачки список, министерство за правда, избирачко право, евидентирање на избирачко право, изборна единица, дик, државна изборна комисија, општинска изборна комисија, избирачки одбор, регионална изборна комисија, увид, врховен суд на рм, избор, избор на пратеници, собрание, собрание на рм, пропорционален модел, право да избира, мандат, политички партии, политичка партија, избирачко место, кандидат, кандидати, глас, гласање, изборна кампања, финансирање на изборна кампања, изборен молк, изборен материјал, гласачко ливче, набљудување, набљудувачи
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  12.07.2004 
Преземи го документот
896 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  22.12.2004 
Преземи го документот
93 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  22.12.2004 
Преземи го документот
108 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Zdravko  Saveski на 05.03.2012 21:30

Одлуките на Уставниот суд што овде се наведени всушност се една одлука, односно иста одлука на Уставниот суд двапати е поставена на сајтот. Па, можете да го избришете едниот документ за да нема забуни.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.