Поврзани документи
» Закон за избирачкиот список
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за пратениците
» Закон за избирачките места
» Закон за избирачкиот список и за избирачката легитимација
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за платата (личните доходи) и другите надоместоци на пратениците ...
» Изборен законик
» Закон за платите на судиите
» Закон за комитетот за односи меѓу заедниците
» Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција
» Резолуција за односите на Република Македонија со Косово
» Резолуција за миграционата политика на Република Македонија 2009 -2014
» Закон за Собранието на Република Македонија
» Закон за платите на членовите на Советот на јавните обвинители ...
» Закон за платите на членовите на Судскиот совет на Република ...
» Декларација за побезбеден интернет
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
Детален опис на документ
Закон за избирачкиот список
вон сила
Датум на објавување: 25.06.2002 Преземи го документот
2251 пати симнат
Датум на стапување во сила: 03.07.2002 
Сл. весник/година: 42/2002 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
Забелешка:
Клучни зборови: врховен суд, избори, изборен процес, избирачки список, извод од избирачки список, министерство за правда, избирачко право, евидентирање на избирачко право, изборна единица, дик, државна изборна комисија, општинска изборна комисија, избирачки одбор, регионална изборна комисија, увид, врховен суд на рм
Измени и дополнувања
 Измена
  07.06.2004 
Преземи го документот
486 пати симнат
 Измена
  05.09.2005 
Преземи го документот
586 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.