Почетна   »   Закони    »  Закон за избирачкиот список и за избирачката легитимацијаПоврзани документи
» Закон за избирачкиот список
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за пратениците
» Закон за избирачките места
» Закон за избирачкиот список и за избирачката легитимација
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за платата (личните доходи) и другите надоместоци на пратениците ...
» Изборен законик
» Закон за платите на судиите
» Закон за комитетот за односи меѓу заедниците
» Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција
» Резолуција за односите на Република Македонија со Косово
» Резолуција за миграционата политика на Република Македонија 2009 -2014
» Закон за Собранието на Република Македонија
» Закон за платите на членовите на Советот на јавните обвинители ...
» Закон за платите на членовите на Судскиот совет на Република ...
» Декларација за побезбеден интернет
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
Детален опис на документ
Закон за избирачкиот список и за избирачката легитимација
вон сила
Датум на објавување: 14.09.1996 Преземи го документот
2156 пати симнат
Датум на стапување во сила: 22.09.1996 
Сл. весник/година: 49/1996 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
Забелешка:
Клучни зборови: врховен суд, избори, изборен процес, избирачки список, извод од избирачки список, министерство за правда, избирачко право, евидентирање на избирачко право, изборна единица, дик, државна изборна комисија, општинска изборна комисија, избирачки одбор, регионална изборна комисија, увид, врховен суд на рм, избирачка легитимација
Измени и дополнувања
 Измена
  20.02.1998 
Преземи го документот
317 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.