Почетна   »   Закони    »  Закон за вработување и осигурување во случај на невработеностДетален опис на документ
Закон за вработување и осигурување во случај на невработеност
Датум на објавување: 31.07.1997 Преземи го документот
9176 пати симнат
Датум на стапување во сила: 08.08.1997 
Сл. весник/година: 37/1997 
Категорија: Работни односи » Вработување
Забелешка:
Клучни зборови: осигурување, работни односи, вработување, работа, работодавец, работник, труд, невработени, работен однос, невработен, невработеност
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  24.12.1997 
Преземи го документот
472 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  24.02.1999 
Преземи го документот
301 пати симнат
 Изменување и дополнување
  30.03.2000 
Преземи го документот
4556 пати симнат
 Измена
  04.12.2000 
Преземи го документот
3623 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.07.2001 
Преземи го документот
3618 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  16.01.2002 
Преземи го документот
358 пати симнат
 Измена и дополнување
  08.04.2003 
Преземи го документот
3712 пати симнат
 Изменување и дополнување
  14.06.2004 
Преземи го документот
4022 пати симнат
 Изменување и дополнување
  17.01.2005 
Преземи го документот
4442 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.04.2006 
Преземи го документот
5197 пати симнат
 Измена и дополнување
  09.03.2007 
Преземи го документот
5158 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  27.06.2007 
Преземи го документот
3475 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.08.2008 
Преземи го документот
3910 пати симнат
 Пречистен текст
  18.11.2008 
Преземи го документот
4392 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  03.12.2008 
Преземи го документот
1281 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.12.2008 
Преземи го документот
5323 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2010 
Преземи го документот
3365 пати симнат
 Измена
  02.07.2010 
Преземи го документот
3104 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  22.12.2010 
Преземи го документот
1643 пати симнат
 Дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
2403 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  22.06.2011 
Преземи го документот
776 пати симнат
 Измена
  24.01.2012 
Преземи го документот
1719 пати симнат
 Дополнување
  26.06.2012 
Преземи го документот
989 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.09.2012 
Преземи го документот
699 пати симнат
 Пречистен текст
  06.12.2012 
Преземи го документот
3568 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.02.2014 
Преземи го документот
762 пати симнат
 Дополнување
  05.03.2014 
Преземи го документот
342 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.03.2014 
Преземи го документот
406 пати симнат
 Пречистен текст
  25.07.2014 
Преземи го документот
4206 пати симнат
 Дополнување
  29.07.2014 
Преземи го документот
1869 пати симнат
 Дополнување
  07.04.2015 
Преземи го документот
1557 пати симнат
 Измена
  31.07.2015 
Преземи го документот
1025 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.08.2015 
Преземи го документот
1082 пати симнат
 Дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
1128 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.02.2016 
Преземи го документот
952 пати симнат
 Измена и дополнување
  28.06.2016 
Преземи го документот
645 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.02.2018 
Преземи го документот
499 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
milena jakimovska на 19.03.2017 00:27

mi treba od zakonot za vrabotuvanje konkretno vrabotuvanje na opredeleno vreme selekcija na kandidatot i koga pocnuva so rabota...ako ima nekoj raspolozeen da mi objasni pisete mi na jakimovska.milena@yahoo.com blagodaram

Димитар Апасиев на 30.06.2011 10:15

ИМА НОВА ОДЛУКА НА УСТАВЕН СУД за овој ЗАКОН

еве ви го линкот: http://www.ustavensud.mk/domino/WEBSUD.nsf/ffc0feee91d7bd9ac1256d280038c474/a27735779f46cc7fc12578bd003382c1?OpenDocument 

п.с. Молба до Администраторот да ја стави и оваа одлука во низата оти е прилично битна, а работниците се прилично неинформирани

zlatko gjorgjiev на 18.02.2011 12:16

Zosto voopsto postoi taa zakonodavno pravna komisija ne mi e jasno...stvarno, zlatko,kavadarci

 

anica radicoska на 07.07.2010 14:19
Navistina e stramota sto posle 13 izmeni i dopolnuvanja na ovoj Zakon vo period od celi 10 godini ne e izraboten precisten tekst. A bez ovoj portal.....ke se izgubime vo prostor i vreme..:)
Mirjana Kostoska на 17.06.2010 10:14
Jas licno izrabotiv precisten tekst na zakonot, ako na nekoj mu treba moze da me kontaktira na mail: m.dimitrov@live.com vednas ke mu go pratam.It's my masterpiece.:)
Администратор test на 01.04.2010 13:34

Prechistenite tekstovi koi moze da se najdat na portalot Pravo se onie koi se izraboteni od Zakonodavno-pravnata komisija na Sobranieto na RM. Kako takvi, Pravo nema dozvola da gi menuva ili pak da izrabotuva neoficijalni prechisteni tekstovi. Zakonodavno-pravnata komisija seushte nema izraboteno prechisten tekst na ovoj zakon. Vo momentot koga toj kje bide izraboten, istiot kje bide zakachen i na Pravo za prevzemanje.

Zdravko  Saveski на 27.12.2009 16:10

Има пречистен текст на овој закон на страницата на Министерството за труд, од 2008 година е. Еве го линкот: http://www.mtsp.gov.mk/WBStorage/Files/zakon_nevrabotenost_precisten.pdf

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.