Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Закони


Документи 1 до 9 од 9
[1]
Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители - вон сила
 01.02.2006 | Сл. весник/година: 13 / 2006
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за вршење на нотарските работи - вон сила
 25.10.1996 | Сл. весник/година: 59 / 1996
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  04.06.1998 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  30.09.1998 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  09.06.1999 
Преземи го документот
 Дополнување
  30.01.2002 
Преземи го документот
 Пречистен текст
  01.02.2002 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.05.2006 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  30.05.2007 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Нотаријат
 
Закон за правосудниот испит - вон сила
 25.01.2010 | Сл. весник/година: 10 / 2010
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за судска служба
 04.03.2014 | Сл. весник/година: 43 / 2014
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  08.10.2014 
Преземи го документот
 Дополнување
  05.03.2015 
Преземи го документот
 Измена
  15.06.2015 
Преземи го документот
 Дополнување
  15.01.2016 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  18.01.2017 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  07.06.2017 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за судските такси
 14.09.2009 | Сл. весник/година: 114 / 2009
Преземи го документот
 Изменување и дополнување
  21.10.2011 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.07.2013 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  12.11.2014 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за судските такси - вон сила
 29.12.1990 | Сл. весник/година: 46 / 1990
Преземи го документот
 Исправка на законот
  15.03.1991 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  29.10.1992 
Преземи го документот
 Измена
  11.04.1995 
Преземи го документот
 Дополнување
  29.07.1999 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  08.03.2006 
Преземи го документот
категорија: Финансии, сметководство » Такси
 
Закон за управните спорови
 19.05.2006 | Сл. весник/година: 62 / 2006
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  13.02.2008 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  16.09.2009 
Преземи го документот
 Измена и дополнување
  18.11.2010 
Преземи го документот
 Одлука на Уставен суд
  15.12.2010 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Закон за управните спорови - вон сила
 14.01.1977 | Сл. весник/година: 4 / 1977
Преземи го документот
 Исправка на законот
  15.07.1977 
Преземи го документот
 Дополнување
  27.06.2002 
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Кодекс на етика на вработените во судската служба на Република Македонија
 21.10.2010 | Сл. весник/година: 140 / 2010
Преземи го документот
категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
 
Документи 1 до 9 од 9
[1]
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.