Поврзани документи
» Закон за азил и привремена заштита
» Закон за референдум и граѓанска иницијатива
» Закон за здруженија на граѓани и фондации
» Закон за финансирање на политичките партии
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на лични податоци
» Закон за референдум и други облици на непосредно изјаснување на ...
» Закон за верските заедници и религиозните групи
» Закон за постапката за собирање потписи на избирачи за предлагање ...
» Закон за јавните собири
» Закон за личната карта
» Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер
» Закон за личното име
» Закон за матичната евиденција
» Закон за семејството
» Закон за државјанството на Република Македонија
» Закон за движење и престој на странците
» Закон за матичниот број на граѓанинот
» Закон за патните исправи на државјаните на Република Македонија
» Закон за пријавување на живеалиштето и престојувалиштето на граѓаните
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на личните податоци
» Закон за Црвениот крст на Република Македонија
» Закон за странците
» Закон за еднакви можности на жените и мажите
» Закон за правната положбата на црквата, верските заедници и религиозни ...
» Закон за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% ...
» Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на ...
» Закон за здруженија и фондации
» Закон за спречување и заштита од дискриминација
Детален опис на документ
Закон за азил и привремена заштита
Датум на објавување: 25.07.2003 Преземи го документот
3562 пати симнат
Датум на стапување во сила: 02.08.2003 
Сл. весник/година: 49/2003 
Категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
Забелешка:
Клучни зборови: азил, привремена заштита, странец, лице без државјанство, апатрид, право на азил, високиот комесаријат за бегалци при обединетите нации, високиот комесаријат за бегалци, бегалец, бегалци, хуманитарна заштита, репатриација
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  31.05.2007 
Преземи го документот
1809 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.11.2008 
Преземи го документот
1011 пати симнат
 Пречистен текст
  13.02.2009 
Преземи го документот
1747 пати симнат
 Измена и дополнување
  07.12.2009 
Преземи го документот
1210 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.12.2012 
Преземи го документот
353 пати симнат
 Пречистен текст
  15.04.2013 
Преземи го документот
1104 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.06.2015 
Преземи го документот
530 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.09.2015 
Преземи го документот
404 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.03.2016 
Преземи го документот
150 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.04.2016 
Преземи го документот
288 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.