Поврзани документи
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2001 ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2002 ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за спречување на перење пари
» Закон за утврдување и наплата на јавните приходи
» Закон за Финансиската полиција
» Закон за јавните набавки
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавните набавки
» Закон за внатрешна ревизија во јавниот сектор
» Закон за сметководството за непрофитните организации
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавен долг
» Закон за управата за јавни приходи
» Закон за ревизија
» Закон за буџетите
» Закон за единствениот даночен број на даночните обврзници
» Закон за извршување на буџетот на Република Македонија за 2006 ...
» Закон за сметководство за буџетите и буџетските корисници
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1996 ...
» Закон за буџетите
» Закон за висината на стапката на затезната камата
» Закон за ограничување на потрошувачката за општите општествени и заеднички ...
» Закон за финансиско работење
» Закон за сметководството
» Закон за Управата за јавни приходи
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на приходите за финансирање на општите општествени ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1994 ...
Детален опис на документ
Закон за придонеси од задолжително социјално осигурување
Датум на објавување: 10.11.2008 Преземи го документот
7403 пати симнат
Датум на стапување во сила: 18.11.2008 
Сл. весник/година: 142/2008 
Категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: осигурување, придонеси, социјално, задолжително
Измени и дополнувања
 Oдлука на Уставен суд
  06.05.2009 
Преземи го документот
1410 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.05.2009 
Преземи го документот
2466 пати симнат
 Измена
  25.12.2009 
Преземи го документот
2108 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.12.2010 
Преземи го документот
1673 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
1726 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2011 
Преземи го документот
1197 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.03.2012 
Преземи го документот
759 пати симнат
 Одлука
  14.11.2012 
Преземи го документот
811 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.01.2013 
Преземи го документот
1309 пати симнат
 Измена
  06.12.2013 
Преземи го документот
1048 пати симнат
 Измена
  26.06.2014 
Преземи го документот
699 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.07.2014 
Преземи го документот
1054 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.12.2014 
Преземи го документот
939 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.12.2014 
Преземи го документот
929 пати симнат
 Измена и дополнување
  12.02.2015 
Преземи го документот
476 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.03.2015 
Преземи го документот
421 пати симнат
 Пречистен текст
  09.05.2015 
Преземи го документот
1124 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
496 пати симнат
 Измена
  11.12.2015 
Преземи го документот
360 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.10.2016 
Преземи го документот
123 пати симнат
 Измена
  28.11.2017 
Преземи го документот
10 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.02.2018 
Преземи го документот
Еднаш симнат


 
Дискусии околу овој закон
Биљана  Ангеловска на 26.01.2018 08:46

Има измени на законот од 28.10.2017 година

Валентин Ѓорѓиоски на 23.02.2014 01:16

28.06.2013 недостига измената:

 

http://www.slvesnik.com.mk/Issues/c4d6e58effa340c7a573c296401bea11.pdf

Димитар Апасиев на 01.12.2012 20:09

Молба до Администраторот да ја ажурура оваа најнова Одлука на Уставниот суд во врска со овој закон. поздрав

http://www.ustavensud.mk/domino/WEBSUD.nsf/ffc0feee91d7bd9ac1256d280038c474/c159db9721d78227c1257ac300362d3a?OpenDocument

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.