Детален опис на документ
Закон за јавна чистота
Датум на објавување: 03.09.2008 Преземи го документот
5524 пати симнат
Датум на стапување во сила: 11.09.2008 
Сл. весник/година: 111/2008 
Категорија: Урбанизам, станбени и комунални работи » Комунални дејности
Забелешка:
Клучни зборови: јавна, чистота
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  22.05.2009 
Преземи го документот
1751 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.07.2010 
Преземи го документот
1134 пати симнат
 Исправка на измена и дополнување 02.07.2010
  30.08.2010 
Преземи го документот
713 пати симнат
 Пречистен текст
  30.09.2010 
Преземи го документот
3278 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.02.2011 
Преземи го документот
1861 пати симнат
 Дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
1790 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  28.03.2012 
Преземи го документот
845 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.06.2012 
Преземи го документот
1634 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.11.2013 
Преземи го документот
1069 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.03.2015 
Преземи го документот
43 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Elizabeta Jovcevska на 06.02.2015 09:30

proverete go posledno prikacenite izmeni po ovoj zakon se odnesuvaat na Zakonot za vodi

Златко Стојаноски на 03.04.2014 11:54

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ВОДИТЕ ??? 

Hristina Tripunovska на 11.12.2013 12:33

edna zabeleska poslednata izmena i dopolnuvawe od 26.11.2013 god. ne se odnesuva na zakonot za javna cistota ( se odnesuva na zakonot za vodi)

Goce Georgiev на 02.12.2013 08:50

Почитувани, грешка ви е последната измена на законот за јавна чистота, наместо законот за јавна чистота, го имате ставено законот за водите

 

 

jadranka veljanoska на 29.11.2013 12:56

Izmenite od 26.11.2013 godina Vi se od zakonot za vodite.Ako moze da se koregira

Mitko Tasev на 13.08.2013 20:59

Дали може да се објават обврските или начинот на извршување на услугите кон граѓаните на јавното претпријатие „Охридски Комуналец“. 

Златко Стојаноски на 26.04.2012 09:19

Можете ли да го објавите цел закон, како пречистен текст, со сите изнени?

Валентин Нешовски на 04.10.2010 10:19
што е со граничните премини - објектите по Закон за градење се објекти од важност за државата од втора категорија, а површините се на општините - член 9 од овој Закон - тие ли ќе плаќаат или никој нема да плаќа за одржување и како ќе се одржуваат премините - ниедна општина сеуште нема донесено Програма морам да признаам - малку е конфузно
vasko stojanov на 30.09.2010 21:43

zakonote e super ama komunalniot inspektot vo radovis voopsto ne funkcionira

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.