Поврзани документи
» Закон за акредитација
» Закон за метрологијата
» Закон за стандардизација
» Закон за заштита на топографијата на интегралните кола
» Закон за индустриската сопственост
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за царинските мерки за заштита на правата од интелектуална ...
» Закон за контрола на предмети од скапоцени метали
» Закон за мерните единици и мерилата
» Закон за стандардизација
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за пропишување на техничките барање за производите и оцена ...
» Закон за безбедност на производите
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за акредитација
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за квалитетот на земјоделските производи
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за иновациската дејност
Детален опис на документ
Закон за метрологијата
Датум на објавување: 16.07.2002 Преземи го документот
3364 пати симнат
Датум на стапување во сила: 24.07.2002 
Сл. весник/година: 55/2002 
Категорија: Стопанство » Индустриска и интелектуална сопственост, метрологија, стандардизација, акредитација, технолошки развој и квалитет на производите
Забелешка:
Клучни зборови: метрологија, метролошкиот систем, биро за метрологија, законските мерни единици, мерни единици, еталоните, референтните материјали, калибрација, мерење, мерка, мерки, министерство за економија, министер за економија, метролошки совет, меѓународен систем на единици
Измени и дополнувања
 Измена
  04.07.2007 
Преземи го документот
1242 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.10.2009 
Преземи го документот
847 пати симнат
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
529 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.01.2012 
Преземи го документот
531 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
271 пати симнат
 Дополнување
  27.02.2014 
Преземи го документот
284 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
170 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.03.2016 
Преземи го документот
137 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.