Детален опис на документ
Закон за спречување судир на интереси
Датум на објавување: 05.06.2007 Преземи го документот
4452 пати симнат
Датум на стапување во сила: 13.06.2007 
Сл. весник/година: 70/2007 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: корупција, спречување на судир на интереси, судир на интереси, коруптивно однесување
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  19.12.2007 
Преземи го документот
1522 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.09.2009 
Преземи го документот
1071 пати симнат
 Пречистен текст
  22.10.2009 
Преземи го документот
4373 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  14.07.2010 
Преземи го документот
1298 пати симнат
 Дополнување
  13.01.2012 
Преземи го документот
1559 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
635 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Zivko Nikolovski на 09.03.2010 12:30
Една мудрост од старите Македонци :за чесните луге не требаат прописи, а за другите-бандитите џабе се и милиони закони кога не се почитуваат!?
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.