Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за прекршоците
вон сила
Датум на објавување: 19.05.2006 Преземи го документот
34466 пати симнат
Датум на стапување во сила: 27.05.2006 
Сл. весник/година: 62/2006 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: прекршоци, прекршочни санкции, прекршочна постапка
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  09.12.2009 
Преземи го документот
6072 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
13240 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
nikolce  cvetkoski на 01.03.2010 10:20

kako se vrsi upis na zabrana za vozenje na motorno vozilo dokolku poseduvas od novite dozvoli.dali zakonski mora da e smenis novata vozacka dozvola so isto takva nova za da ti e zapisat kaznata i kako se utvrduva datumot na zapisuvanje na kaznata.pet meseci mi e odzemena novata vozacka dozvola za da mi se zapise kazna vo traenjeb ot tri meseci no me terat da vadam isto takva nova dozvola kakva sto poseduvam so izgovor deka na novite dozvoli ne bile vo sostojba da e zapisat a na ista takva nova ce mi e zapisele

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.