Детален опис на документ
Закон за архивски материјал
Датум на објавување: 26.07.2012 Преземи го документот
5732 пати симнат
Датум на стапување во сила: 03.08.2012 
Сл. весник/година: 95/2012 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови:
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  27.02.2014 
Преземи го документот
2474 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.05.2015 
Преземи го документот
1208 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.08.2015 
Преземи го документот
884 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.09.2015 
Преземи го документот
954 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.03.2016 
Преземи го документот
536 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.01.2018 
Преземи го документот
328 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Eli Popovska на 22.05.2013 16:09

Здраво, 

 

Сакам да прашам дали некој знае приватните фирми дали треба да водат електронска архива и на каков начин? Од законот воопшто не ми стана јасно. 

dragan dane на 23.04.2013 09:49

Почитувани,

Ве молам за едно објаснување. Имено се работои за следното: целосната моја документација- диплома, свидетелства од средно школо како и извод од матична книга на родени како и Досието за положени испити на Филолошкиот факултет се исчезнати, впрочем наводно имало поплава во депото и целосната документација е уништена, Впрочем, согласно апелот на Владата на РМ за завршување на факултет на постари лица, јас имам 49 години, се поттикнав од таа можност и поднесов Барање да ги дозавршам испитите на Филолошкиот факултет- Барањето ми се одобри. За среќа Индексот сеуште го имам на кој се запишани сите семестри и положени испит, но сега за признавање на веќе положените испити побарано е од мене да платам одредена сума на парични средства т.е. 6,6 евра од кредит, 1 испит е 5 кредити, признати ми се 32 пложени испити со нивната пресметка треба да платам 585 евра за признавање на испитите, но сепак моето Досие е исчезнато. Ве молам да ми кажете кои се моите права во оваква ситуација.

Со почит,

Драган Пендовски

goce gjorseski на 08.04.2013 13:25

До администраторите:
Кога се симнува материјалот во насловот стои АРГИВСКИ (наместо архивски). Ова е непрактично во смисла ако треба да се пребарува по компјутер после даунлоадирање па не ќе може да се најде преку search

филип камчев на 19.09.2012 13:36

Одговор на Зоран Коцев- прочитај го член 69 од Законот за архивски материјал

Kocev Zoran на 24.08.2012 00:39

Дали овој Закон е донесен на местото на Законот за Архивска граѓа кој е вон сила?

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.