Почетна   »   Закони    »  Закон за основање на Државна комисија за одлучување во управна постапка...Детален опис на документ
Закон за основање на Државна комисија за одлучување во управна постапка и постапка од работен однос во втор степен
Датум на објавување: 13.04.2011 Преземи го документот
2509 пати симнат
Датум на стапување во сила: 21.04.2011 
Сл. весник/година: 51/2011 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Општи прописи
Забелешка: Ќе започне да се применува по шест месеци од денот на неговото влегување во сила.
Клучни зборови: управна постапка, работен однос, основање, државна комисија, втор степен, одлучување
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  29.10.2013 
Преземи го документот
963 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.02.2014 
Преземи го документот
821 пати симнат
 Измена
  03.09.2014 
Преземи го документот
576 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.03.2016 
Преземи го документот
275 пати симнат
 Измена и дополнувањењ
  18.01.2018 
Преземи го документот
130 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Dimitar Haxi Nikolov на 05.05.2012 09:56
Почитувани, љубезно Ве молам, ако можете да ми одговорите или дадете совет во врска со овој Закон: на ден 28.3.2011 година имам поднесено жалба до Комисијата на Владата на Република Македонија за решавање во управна постапка од втор степен од областа на имотно-правните работи, до денес немам добиено решение. Информиран сум дека Комисиите на Владата на Република Македонија со донесувањето на ЗАКОНОТ ЗА ОСНОВАЊЕ НА ДРЖАВНА КОМИСИЈА ЗА ОДЛУЧУВАЊЕ ВО УПРАВНА ПОСТАПКА И ПОСТАПКА ОД РАБОТЕН ОДНОС ВО ВТОР СТЕПЕН, веќе денес се укинати и дека според наведениот Закон (чл 11., став 1.) започнатите постапки ќе завршат од страна на комисиите во рок од шест месеци од денот на влегување во сила на овој Закон (рок кој веќе е истекнат - октомври 2011 година). Како што горе напомнав решение од комисијата немам а предметите наводно се предадени на Државната комисија, која според горе наведениот Закон, нема законска основа да разгледува а одлучува за предмети поднесени до комисиите пред октомври 2011 година, додека не се изврши измена во Законот за државната комисија. Ве молам да ми одговорите дали тоа е точно, и според вашето мислење од кого и кога ќе добијам решение врз основа на мојата жалба поднесена на решението донесено од Одделението за имотно правни работи - Одделение за првостепена управна постапка. За вашиот одговор однапред Ви благодарам.
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.