Почетна   »   Закони    »  Закон за трансформација на претпријатијата со општествен капиталПоврзани документи
» Закон за задругите
» Закон за преземање на акционерските друштва
» Закон за стопанските комори
» Закон за трговските друштва
» Закон против нелојалната конкуренција
» Закон против ограничувањата на конкуренцијата
» Закон за Национална класификација на дејностите
» Закон за стоковите резерви
» Закон за државната помош
» Закон за лизинг
» Закон за основање на Агенција за поддршка на претприемништвото на ...
» Закон за заштита на конкуренцијата
» Закон за отстапување на деловни средства од страна на претпријатијата ...
» Закон за стечај
» Закон за јавните претпријатија
» Закон за приватизација на државниот капитал во претпријатијата
» Закон за трговските друштва
» Закон за преструктуирање на дел од претпријатијата кои во своето ...
» Закон за трансформација на претпријатијата со општествен капитал
» Закон за начинот и постапката на усогласувањето на работењето на ...
» Закон за стечај
» Закон за финансиската полиција
» Закон за стоковните резерви
» Закон за претворање на побарувањата на Република Македонија по основ ...
» Завршна сметка на Буџетот на Република Македонија за 2005 година ...
» Закон за Стопанската комора на Република Македонија
» Закон за Европско друштво
» Закон за контрола на државната помош
» Закон за заштита на конкуренцијата
» Закон за стопанските комори
Детален опис на документ
Закон за трансформација на претпријатијата со општествен капитал
Датум на објавување: 21.06.1993 Преземи го документот
4347 пати симнат
Датум на стапување во сила: 29.06.1993 
Сл. весник/година: 38/1993 
Категорија: Стопанство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: капитал, претпријатија, акционерски друштва, акции, удел, трансформација, претпријатија со општествен капитал, постапка на трансформација
Измени и дополнувања
 Исправка на законот
  31.07.1993 
Преземи го документот
622 пати симнат
 Измена и дополнување
  08.05.1998 
Преземи го документот
1853 пати симнат
 Изменување и дополнување
  30.04.1999 
Преземи го документот
1628 пати симнат
 Дополнување
  24.05.1999 
Преземи го документот
1348 пати симнат
 Изменување и дополнување
  21.12.1999 
Преземи го документот
1406 пати симнат
 Изменување и дополнување
  21.06.2000 
Преземи го документот
1406 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.01.2002 
Преземи го документот
1529 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  05.02.2003 
Преземи го документот
378 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.05.2003 
Преземи го документот
1812 пати симнат
 Изменување
  17.06.2004 
Преземи го документот
1575 пати симнат
 Измена
  23.03.2006 
Преземи го документот
1665 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.07.2007 
Преземи го документот
1679 пати симнат
 Дополнување
  02.10.2012 
Преземи го документот
365 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.02.2015 
Преземи го документот
184 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Biljana Kostovska на 12.07.2010 17:37
Користејќи го pravo.org.mk увидов дека недостасува исправката на Законот за трансформација на претпријатијата со општествен капитал објавена во Службен весник бр.48/93. Ова укажување е со цел да придонесе кон подобрување на pravo.org.mk, кое често го користам во своето работење.
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.