Детален опис на документ
Закон за градежно земјиште
вон сила
Датум на објавување: 11.02.2011 Преземи го документот
12090 пати симнат
Датум на стапување во сила: 19.02.2011 
Сл. весник/година: 17/2011 
Категорија: Сопственост и други имотно-правни односи » Имотно-правни односи
Забелешка: Со денот на отпочнување на примената на овој закон престанува да важи Законот за градежното земјиште ("Службен весник на Република Македонија" број 82/2008).
Клучни зборови: земјиште, закуп, инфраструктура, лица, објект, план, планирање, физички, правни, градежно, долготраен, краткотраен, изградено, неизградено, парцела, урбанистички, документација, просторно
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
5802 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.11.2012 
Преземи го документот
2506 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.02.2013 
Преземи го документот
2130 пати симнат
 Пречистен текст
  22.04.2013 
Преземи го документот
5034 пати симнат
 Измена и дополнување
  07.10.2013 
Преземи го документот
2840 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.11.2013 
Преземи го документот
2965 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Daniela Staletovic на 26.04.2016 07:35

Поставив прашање на 22.11.2015 година но сеуште не ми е одговорено на меил адресата. Ве молам за одговор.

Daniela Staletovic на 22.11.2015 12:49

Почитувани, ме интересира кој закон за градежно земјиште е во важност, бидејќи законот донесен во сл.весник 15/2015 ќе се применува од 1 јануари 2016 година. Конкретно ме интересира дали член 69 а е во важност или не.

МТВРМ по кој закон сега постапува?????

Ве молам за одговор на staletovicdaniela@yahoo.com

Igor Stamatovski на 13.12.2013 12:48

Почитувани,

Ве молиме да ми одговорите дали во случај на поставено прашање од моја страна врзано конкретно со проблематиката која ја третира овој закон, ке добијам одговор од Ваша страна.

Со почит,

Игор Стаматовски

igorstamatovski2000@gmail.com

Zaneta Puckovska на 23.02.2013 13:06
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.