Детален опис на документ
Закон за данокот на добивка
вон сила
Датум на објавување: 30.12.1993 Преземи го документот
6234 пати симнат
Датум на стапување во сила: 30.12.1993 
Сл. весник/година: 80/1993 
Категорија: Финансии, сметководство » Даноци, придонеси и самопридонеси
Забелешка:
Клучни зборови: данок, наплата, даноци, давачка, плаќање, добивка, порез, данок на добивка
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  05.07.1995 
Преземи го документот
1512 пати симнат
 Измена
  14.09.1995 
Преземи го документот
1201 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.1996 
Преземи го документот
1304 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.06.1998 
Преземи го документот
1109 пати симнат
 Измена и дополонување
  13.02.2001 
Преземи го документот
1335 пати симнат
 Дополнување
  18.01.2002 
Преземи го документот
1097 пати симнат
 Измени и дополнување
  19.06.2002 
Преземи го документот
1101 пати симнат
 Пречистен текст
  31.12.2002 
Преземи го документот
2431 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.07.2003 
Преземи го документот
1402 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2005 
Преземи го документот
1906 пати симнат
 Пречистен текст
  18.03.2006 
Преземи го документот
10340 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2006 
Преземи го документот
6443 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2007 
Преземи го документот
5533 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  17.09.2008 
Преземи го документот
1212 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.12.2008 
Преземи го документот
5185 пати симнат
 Измена
  29.06.2010 
Преземи го документот
2990 пати симнат
 Измена и дополнување
  08.04.2011 
Преземи го документот
2961 пати симнат
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
2710 пати симнат
 Дополнување
  31.05.2013 
Преземи го документот
933 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.01.2014 
Преземи го документот
1039 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Валентин Ѓорѓиоски на 04.01.2015 17:20

@Митко/Георги:

најгоре пишува вон-сила. Еве линк до правилниот:

http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=7073

Митко Пиперкоски на 21.12.2014 17:06

Дали ги дополнувате новите верзии на законите. Постои нов Закон за данокот на добивка објавен во „Службен весник на Република Македонија“ (бр.112/2014 од 25.07.14)

Georgi Naskov на 23.10.2014 22:44

Кој е последен цел закон?

Слободан Димитровски на 27.01.2014 15:11
Може ли некаде да се најде пречистен текст? Пробав сам да го пречистам, поаѓајќи од пречистениот текст во 2006 година. Но, веќе првата следна промена цитира членови и ставови кои што ги нема во пречистениот текст од 2006 година... Делува хаотично, а материјава е и те како битна.
vesna balabanova на 30.05.2013 13:45

kako da go najdam clen 11 stav 1 tocka 16 od sluzben vesnik 80/93

Mile Madzarov на 06.03.2013 13:19

Бидејќи имам сретнато спротивставени толкувања, од надлежни лица од УЈП, молам за мислење од упатени лица од пошироката јавност да одговорат на прашањето: Дали направените трошоци од средствата што хуманитарните непрофитни организации ги собрале во вид на донации, од физички и правни лица, и со нив набавиле храна од трговијата и ја доделиле на граѓани (со неповолна материјална положба) во вид на хуманитарна помош, спаѓаат во групата на непризнаени трошоци и дали на тие средства треба да се плати данок на добивка

Dimitar Todevski на 30.01.2013 18:51
Имајќи ги предвид одредбите од Законот, како и моменталната практика со пресметувањето на дан
Danco Arsov на 01.02.2012 12:33

nema posleden precisten tekst

Jove Talevski на 29.03.2010 20:49
Odlicno. Bi trebalo da ima poveke vakvi strani
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.