Детален опис на документ
Закон за Јавното обвинителство
вон сила
Датум на објавување: 22.12.1992 Преземи го документот
2299 пати симнат
Датум на стапување во сила: 30.12.1992 
Сл. весник/година: 80/1992 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Јавно обвинителство
Забелешка:
Клучни зборови: суд, јавно обвинителство, министерство за внатрешни работи, мвр, кривични дела, кривичен законик, јавен обвинител, основно јавно обвинителство, виш јавен обвинител, јавен обвинител на рм, казниви дела, претходна постапка, заменици јавни обвинители
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  01.04.1993 
Преземи го документот
433 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  28.04.1993 
Преземи го документот
62 пати симнат
 Измена
  25.02.1994 
Преземи го документот
455 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.