Поврзани документи
» Закон за азил и привремена заштита
» Закон за референдум и граѓанска иницијатива
» Закон за здруженија на граѓани и фондации
» Закон за финансирање на политичките партии
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на лични податоци
» Закон за референдум и други облици на непосредно изјаснување на ...
» Закон за верските заедници и религиозните групи
» Закон за постапката за собирање потписи на избирачи за предлагање ...
» Закон за јавните собири
» Закон за личната карта
» Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер
» Закон за личното име
» Закон за матичната евиденција
» Закон за семејството
» Закон за државјанството на Република Македонија
» Закон за движење и престој на странците
» Закон за матичниот број на граѓанинот
» Закон за патните исправи на државјаните на Република Македонија
» Закон за пријавување на живеалиштето и престојувалиштето на граѓаните
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на личните податоци
» Закон за Црвениот крст на Република Македонија
» Закон за странците
» Закон за еднакви можности на жените и мажите
» Закон за правната положбата на црквата, верските заедници и религиозни ...
» Закон за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% ...
» Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на ...
» Закон за здруженија и фондации
» Закон за спречување и заштита од дискриминација
Детален опис на документ
Закон за спречување и заштита од дискриминација
Датум на објавување: 13.04.2010 Преземи го документот
3014 пати симнат
Датум на стапување во сила: 21.04.2010 
Сл. весник/година: 50/2010 
Категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
Забелешка: Се применува од 01.01.2011година.
Клучни зборови: заштита, дискриминација, спречување
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  15.09.2010 
Преземи го документот
1071 пати симнат
 Измена
  05.03.2014 
Преземи го документот
309 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
118 пати симнат
 Пречистен текст
  14.10.2015 
Преземи го документот
679 пати симнат
 Измена
  22.02.2016 
Преземи го документот
356 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.02.2018 
Преземи го документот
183 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.