Детален опис на документ
Закон за служба во Армијата на Република Македонија
Датум на објавување: 15.03.2010 Преземи го документот
4216 пати симнат
Датум на стапување во сила: 23.03.2010 
Сл. весник/година: 36/2010 
Категорија: Одбрана
Забелешка:
Клучни зборови: одбрана, армија, армија на република македонија, воен рок, резервен состав, министерство за одбрана, воена академија, војник, професионален војник, воен старешина, цивилно лице, воен обврзник, воен инвалид, воени инвалиди, офицер, подофицер, питомци, питомец, воена единица, заклетва, униформа, воена униформа, воена книшка, воена легитимација, оружје, разводник, десетар, помлад водник, постар водник, постар водник i класа, заставник, заставник i класа, подофицери, офицери, потпоручник, поручник, капетан, мајор, потполковник, полковник, бригаден генерал, генерал-мајор, генерал-потполковник, генерал, чин, нато, падобранци, падобранец, нуркач, нуркачи, воен нуркач
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  22.09.2010 
Преземи го документот
1158 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.02.2011 
Преземи го документот
1745 пати симнат
 Измена
  08.04.2011 
Преземи го документот
1240 пати симнат
 Изменување
  21.10.2011 
Преземи го документот
1046 пати симнат
 Изменување
  03.05.2012 
Преземи го документот
1124 пати симнат
 Дополнување
  06.02.2014 
Преземи го документот
498 пати симнат
 Дополнување
  05.03.2015 
Преземи го документот
304 пати симнат
 Измена
  06.11.2015 
Преземи го документот
224 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.11.2015 
Преземи го документот
278 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.04.2016 
Преземи го документот
203 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Ѓорги Тасев на 03.09.2016 10:06

Пречистен текст заклучно со измените до 2012 година ги има во Службен весник на РМ 77/2012

 

julijana krstevska на 26.11.2013 10:54

Почитувани,

 

Дали може да се стави и пречистениот текст по законот?

Благодарам

Zlatko Remenski на 12.05.2012 22:22

precisten tekst ke ima li?

Riste Petrovski на 14.03.2011 18:58

katastrofa

Aleksandar Jovanovski на 10.05.2010 19:20

лошоооо

давор петрушев на 28.03.2010 23:47

:(

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.