Поврзани документи
» Закон за ученичкиот и студентскиот стандард
» Закон за високото образование
» Закон за просветната инспекција
» Закон за ученичкиот стандард
» Закон за јазиците на кои се изведува наставата на Педагошкиот ...
» Закон за основање на центар за образование на кадри за ...
» Закон за основното образование
» Закон за просветната инспекција
» Закон за средното образование
» Закон за основање на Државен универзитет во Тетово
» Закон за бирото за развој на образованието
» Закон за стручно образование и обука
» Закон за основање на државен универзитет "Гоце Делчев" во Штип ...
» Закон за основање на факултет за администрација и менаџмент на ...
» Закон за основање на национална агенција за европски образовни програми ...
» Закон за образование на возрасните
» Закон за високото образование
» Закон за учебници за основно и средно образование
» Закон за основното образование
» Закон за државниот испитен центар
» Закон за високообразовните установи на верските заедници
» Закон за основање на Технолошко - технички факултет, Ветеринарен факултет ...
» Закон за основање на високообразовна установа факултет за безбедност во ...
» Закон за основање на Универзитет за информатички технологии во Скопје ...
» Закон за основање на високообразовна установа Факултет за безбедноство состав ...
» Закон за основање на Факултет за дизајн и технологии на ...
» Закон за основање на Факултет за информатички науки и компјутерско ...
» Закон за признавање на професионалните квалификации
» Закон за педагошката служба
» Закон за отворените граѓански универзитети за доживотно учење
Детален опис на документ
Закон за средното образование
Датум на објавување: 20.09.1995 Преземи го документот
8513 пати симнат
Датум на стапување во сила: 28.09.1995 
Сл. весник/година: 44/1995 
Категорија: Јавни служби » Образование и воспитание
Забелешка:
Клучни зборови: министерство, образование, професор, установа, настава, училиште, средно, наставник, учебник
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  20.03.1996 
Преземи го документот
635 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.05.1996 
Преземи го документот
1457 пати симнат
 Дополнување
  08.07.1996 
Преземи го документот
2205 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.07.1997 
Преземи го документот
2122 пати симнат
 Изменување и дополнување
  23.12.1999 
Преземи го документот
1920 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  16.05.2001 
Преземи го документот
579 пати симнат
 Измена и дополнување
  07.05.2002 
Преземи го документот
2249 пати симнат
 Пречистен текст
  11.07.2002 
Преземи го документот
9853 пати симнат
 Дополнување
  23.06.2003 
Преземи го документот
4901 пати симнат
 Дополнување
  30.06.2003 
Преземи го документот
1889 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.10.2004 
Преземи го документот
6119 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  15.06.2005 
Преземи го документот
1079 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.07.2005 
Преземи го документот
4899 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  21.12.2005 
Преземи го документот
903 пати симнат
 Измена
  23.12.2005 
Преземи го документот
4379 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.03.2006 
Преземи го документот
5393 пати симнат
 Измена
  12.03.2007 
Преземи го документот
5049 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.04.2007 
Преземи го документот
6108 пати симнат
 Измена и дополнување
  07.07.2008 
Преземи го документот
5012 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.07.2008 
Преземи го документот
6047 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  01.07.2009 
Преземи го документот
1481 пати симнат
 Измена и дополнување
  09.03.2010 
Преземи го документот
4136 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.09.2010 
Преземи го документот
2949 пати симнат
 Измена
  06.12.2010 
Преземи го документот
2392 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.02.2011 
Преземи го документот
3118 пати симнат
 Исправка
  04.04.2011 
Преземи го документот
Сеуште не е симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
3261 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.01.2012 
Преземи го документот
2307 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.08.2012 
Преземи го документот
2429 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.02.2013 
Преземи го документот
2226 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.02.2014 
Преземи го документот
1506 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.08.2014 
Преземи го документот
1212 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.09.2014 
Преземи го документот
1013 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.01.2015 
Преземи го документот
978 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.06.2015 
Преземи го документот
771 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.08.2015 
Преземи го документот
849 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.02.2016 
Преземи го документот
690 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.07.2016 
Преземи го документот
535 пати симнат
 Измена
  01.06.2017 
Преземи го документот
650 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Љубинка Милушева на 18.12.2015 09:31

Дај Ве молам пречистен текст неможе да се снајдеш во законов

Trajko Ajtov на 15.10.2014 16:55

Дали треба да имаат сите ученици бесплатни учебници или тоа оди селективно според тоа дали се образуваат во гимназиско или стручно училиште.

 

Trajko Ajtov на 15.10.2014 16:55

Дали треба да имаат сите ученици бесплатни учебници или тоа оди селективно според тоа дали се образуваат во гимназиско или стручно училиште.

 

jasminka ivanoska на 14.11.2013 11:10

Би сакала доколку сте во можност да ми дадете информација каде можам да го најдам колективниот договор за работни односи за средно образование каде што се дадени коефициентите за висина на плата.

Многу би ви била благодарна.

Katerina Nedelkoska на 28.09.2013 17:11

Dali moze da mi kazete od koja godina e stapena na sila odredbata za besplatni ucebnici,blagodaram

elizabeta nikolovska на 29.12.2012 17:17

go ima precisten zakonot -kako predlog zakon od MON so site negovi izmeni i dopolnuvanja .(barajte na GUGLE-zakon za sredno obrazovanie so kirilica na 5 strana .

dragi tasev на 06.11.2012 20:57

Во членот 70-а став 8 се предвидува  практично 20% од наставниците да бидат казнети со 15 % доколку се најдат во групата на наставници со најголеми отстапувања на оцената од наставникот и оцената од екстерното оценување.Каков хаос и некоректност од министерството за образование .

Не знам како може да се споредува оцена на наставникот која во себе содржи следење и напредување на ученикот во текот на цела учебна година со една оцена од еден екстерн тест кој има безброј аномалии во поглед на содржина или препишување .Тоа е исто како да се споредува ат баби и жаби народно кажано.

Згора на тоа  СИНДИКАТОТ спие без да ги застапува правичните интереси на наставниците.По се изгледа и тој е ПОЛИТИЗИРА и во се се слага со Министерот а по дефиниција секогаш треба да бидат на спротивна страна на масата.

Biljana Dimovska на 23.10.2012 19:44

A da se setese zakonodavno -pravnata komisija da izgotvi precisten tekst na ovoj zakon!!!!!!!!!!

Пeтар Киров на 19.09.2012 21:28

procisten tekst, neophonost.

Елизабета Пирганоска на 27.04.2012 08:30

me interesira dali nekoj znae kade se tie clenovi 31a, 31b i tn...

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.