Детален опис на документ
Закон за градење
Датум на објавување: 28.10.2009 Преземи го документот
22173 пати симнат
Датум на стапување во сила: 05.11.2009 
Сл. весник/година: 130/2009 
Категорија: Стопанство » Градежништво
Забелешка:
Клучни зборови: комора, градба, градилиште, проектант, градење, градежен објект, реконструкција, адаптација, постројка, градител, изведувач, надзорен инженер, ревидент, архитект, објект, комора на овластени архитекти и овластени инженери
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  20.09.2010 
Преземи го документот
7739 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  02.02.2011 
Преземи го документот
2985 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.02.2011 
Преземи го документот
6405 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.03.2011 
Преземи го документот
4262 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  30.03.2011 
Преземи го документот
2446 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
3340 пати симнат
 Пречистен текст
  20.04.2011 
Преземи го документот
5207 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.01.2012 
Преземи го документот
2448 пати симнат
 Пречистен текст
  22.03.2012 
Преземи го документот
7953 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.11.2012 
Преземи го документот
3157 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.02.2013 
Преземи го документот
2320 пати симнат
 Пречистен текст
  16.05.2013 
Преземи го документот
9941 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.05.2013 
Преземи го документот
4872 пати симнат
 Измена и дополнување
  07.10.2013 
Преземи го документот
3768 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.11.2013 
Преземи го документот
3825 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.02.2014 
Преземи го документот
2896 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.02.2014 
Преземи го документот
3021 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.03.2014 
Преземи го документот
3121 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.08.2014 
Преземи го документот
2224 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.10.2014 
Преземи го документот
1636 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.12.2014 
Преземи го документот
1847 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.03.2015 
Преземи го документот
1534 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
517 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
664 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
dejan trajkovski на 29.07.2015 17:11

дали сопственикот може сам да изврши доградба на куќа или мора преку градежна фирма

 

kire rusev на 25.03.2015 23:21

mene me interesira za fizicka delba na stnabena edinica sto se e potrebno za katastarot na nedviznosti ti go prifati baranjeto 

marta krasovic на 25.09.2013 16:13

dali nekoj ke mi kaze za nastresnica vo funkcija na objekt od drveni gredi pokriena so sindra sto dokumenti treba da se podnese vo Opstina -urbanizam, bidejki vo mojot grad da ne go imenuvam ne znaat sto da mi kazat bidejki nemale takov slucaj dosega konkretno za nastresnica -grdaba za koja ne eotrebno odobrenie za gradba i me motkaat veke mesec i polovona

Katerina Nedelkoska на 11.01.2013 22:14

Kase da se najde noviot zakon za graganska odgovornost za kleveta i navreda

Goran Saltirov на 25.10.2012 15:54

Koja e dozvolenata oddalechenost na postaven opticki kabel od individualna kuka (nadzemen kabel) i dali smee da se postavi optichki kabel vo vozdushniot prostor nad dvor (privaten imot)?

vesna gerasimovska на 18.09.2012 12:28
Maja Antevska Dodevska на 07.05.2012 10:49

Во Службен весник на Р.М. бр.39 од 22.03.2012 година излезе Законот за градење (пречистен текст).

Дали некој го има и дали ќе го ставите тука на интернет странава ?

Daniel Daniel на 29.03.2012 16:23

Во Службен весник на Р.М. бр.39 од 22.03.2012 година излезе Законот за градење (пречистен текст).

Дали некој го има и дали ќе го ставите тука на интернет странава ?

Jovan  Trpevski на 06.03.2012 13:13

пречистен текст изготвува Законодавна правна комисија при Сообрание на Република Македонија

Jani Bogeski на 22.02.2012 11:18

Колку е законски минималната оддалеченост за нова градба на индустриски објект, од веќе постоечки индустриски објект.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.