Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за судските такси
Датум на објавување: 14.09.2009 Преземи го документот
16487 пати симнат
Датум на стапување во сила: 22.09.2009 
Сл. весник/година: 114/2009 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка: Oдредбите на членот 5 став (2) од овој закон ќе започнат да се применуваат од 1 јануари 2010 година
Клучни зборови: такси, такса, судство, судски
Измени и дополнувања
 Изменување и дополнување
  21.10.2011 
Преземи го документот
6923 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.07.2013 
Преземи го документот
5047 пати симнат
 Измена и дополнување
  12.11.2014 
Преземи го документот
3389 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Марија Давидовска на 10.01.2013 00:36
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.