Поврзани документи
» Закон за овластување на организација за изработка на пригодни ковани ...
» Закон за регистрирање на готовински плаќања
» Закон за овластување на организација за изработка на пригодни ковани ...
» Закон за овластување на организација за изработка на пригодни ковани ...
» Закон за овластување на организација за изработка на пригодни ковани ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за пригодни ковани пари
» Закон за паричната единица на Република Македпнија
» Закон за употреба на паричната единица на Република Македонија
» Закон за промена на вредноста на денарот
» Закон за овластување на организација за изработка на пригодни ковани ...
» Закон за овластување на организација за изработка на пригодни ковани ...
» Закон за овластување на организација за изработување на пригодни ковани ...
» Закон за престанување на важењето на законот за овластување на ...
Детален опис на документ
Закон за регистрирање на готовински плаќања
Датум на објавување: 26.04.2001 Преземи го документот
5036 пати симнат
Датум на стапување во сила: 04.05.2001 
Сл. весник/година: 31/2001 
Категорија: Финансии, сметководство » Паричен систем
Забелешка:
Клучни зборови: данок, министер за финансии, министерство за финансии, фискален систем на опрема за регистрирање на готовински плаќања, регистрирање на готовински плаќања, даночни обврзници, фискална сметка, фискална апаратура, фискален принтер, управа за јавни приходи
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  30.06.2003 
Преземи го документот
2874 пати симнат
 Изменување и дополнување
  21.06.2004 
Преземи го документот
2414 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.06.2006 
Преземи го документот
2467 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.12.2006 
Преземи го документот
2511 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  02.05.2007 
Преземи го документот
1881 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  19.09.2007 
Преземи го документот
1700 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.07.2008 
Преземи го документот
2297 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.11.2009 
Преземи го документот
1684 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2010 
Преземи го документот
1506 пати симнат
 Дополнување
  30.12.2011 
Преземи го документот
1026 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.01.2012 
Преземи го документот
1320 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  14.11.2012 
Преземи го документот
524 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.05.2013 
Преземи го документот
885 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2013 
Преземи го документот
569 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.08.2014 
Преземи го документот
490 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  08.10.2014 
Преземи го документот
170 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
194 пати симнат
 Измена
  04.09.2015 
Преземи го документот
169 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
132 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Edvin Zahitovic на 15.12.2016 13:37

napravete precisten tekst

Edvin Zahitovic на 15.12.2016 13:36

napravete precisten teks

Elena Dimitrijevic на 23.09.2014 09:51

Mora da se donese Precisten tekst od zakonot,premnogu e konfuzno so eden kup izmeni i dopolnuvanja.

Magdalena Petrovic на 05.05.2014 13:05

е како бе се донесува закон со исти одредби кои се веќе еднаш укинати од Уставен суд (ако не даде фискална сметка нема обврска да плати, купувачот да ја чува сметката 15 метри од дуќанот)?

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.