Поврзани документи
» Закон за научно-културните средби „Десет дена Крушевска Република“
» Закон за употребата на македонскиот јазик
» Закон за библиотеките
» Закон за меморијалните споменици и спомен обележјата
» Закон за музеите
» Закон за поттикнување и помагање на техничката култура
» Закон за заштита на културното наследство
» Закон за задолжителен примерок
» Закон за културата
» Закон за филмскиот фонд на Република Македонија
» Закон за аудиовизуелните добра
» Закон за прогласување на Старата скопска чаршија за културно наследство ...
» Закон за управување со светското природно и културно наследство во ...
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Охрид за ...
» Закон за националниот уметник на Република Македонија
» Закон за прогласување на споменичката целина Крушево за културно наследство ...
» Закон за поддршка на домашната музичка продукција
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Кратово за ...
» Закон за издавачката дејност
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Битола за ...
» Закон за престанување на важењето на Законот за националниот уметник ...
Детален опис на документ
Закон за заштита на културното наследство
Датум на објавување: 02.04.2004 Преземи го документот
4420 пати симнат
Датум на стапување во сила: 10.04.2004 
Сл. весник/година: 20/2004 
Категорија: Јавни служби » Култура
Забелешка:
Клучни зборови: култура, министерство за култура, наследство, споменик, архив, државен архив на република македонија, културно наследство, историско значење, управа за заштита на културното наследство, конзервација, реставрација, антиквитет, коликцонер, археолошки истражувања, археолози, конзерваторски истражувања
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  25.09.2007 
Преземи го документот
1791 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.02.2011 
Преземи го документот
877 пати симнат
 Изменување и дополнување
  21.10.2011 
Преземи го документот
682 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.02.2013 
Преземи го документот
467 пати симнат
 Дополнување
  07.10.2013 
Преземи го документот
321 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
331 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.02.2014 
Преземи го документот
346 пати симнат
 Дополнување
  05.03.2014 
Преземи го документот
288 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2014 
Преземи го документот
332 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.06.2015 
Преземи го документот
274 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
246 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
215 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
212 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.01.2018 
Преземи го документот
111 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Zdravko  Saveski на 29.10.2018 19:37

Во верзијата на Законот од 2004 година што ја имате поставено фалат последните 2 члена од законот, член 183 и 184. http://www.slvesnik.com.mk/Issues/7763598A343C9E48AD3D50706B3E5B85.pdf

Сања Ивановска Велкоска на 04.01.2016 15:00

Ima li procisten text? 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.