Детален опис на документ
Закон за наследувањето
Датум на објавување: 12.09.1996 Преземи го документот
29010 пати симнат
Датум на стапување во сила: 20.09.1996 
Сл. весник/година: 47/1996 
Категорија: Сопственост и други имотно-правни односи » Имотно-правни односи
Забелешка:
Клучни зборови: наследно право, наследување, легат, тестамент, оставина, наследник, законски наследници, наследни делови, нужни наследници, нужен дел, завештател, своерачен тестамент, судски тестамент, меѓународен тестамент, устен тестамент, оставител


 
Дискусии околу овој закон
Лејла  Шабан на 21.01.2014 17:27

оставина

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.