Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за прекршоците
вон сила
Датум на објавување: 03.04.1997 Преземи го документот
3723 пати симнат
Датум на стапување во сила: 11.04.1997 
Сл. весник/година: 15/1997 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: суд, пресуда, решение, жалба, казна, мерки на безбедност, воспитни мерки, постапка, прекршоци, казни, прекршочна одговорност, прекршочни санкции, прекршочна постапка, прекршок, прекршочна опомена, одлука, надлежен суд


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.