Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за извршната постапка
вон сила
Датум на објавување: 17.10.1997 Преземи го документот
6996 пати симнат
Датум на стапување во сила: 25.10.1997 
Сл. весник/година: 53/1997 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: исправа, суд, порамнување, поднесок, странка, должник, месна надлежност, стварна надлежност, рочиште, судско порамнување, правен лек, постапка, извршна постапка, надлежност, извршна судска одлука, извршна одлука, извршност, приговор, судски пеналии
Измени и дополнувања
 Изменување и дополнување
  22.07.2000 
Преземи го документот
5040 пати симнат
 Дополнување
  06.08.2003 
Преземи го документот
4466 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.