Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за извршување на санкциите
вон сила
Датум на објавување: 24.01.1997 Преземи го документот
2866 пати симнат
Датум на стапување во сила: 01.02.1997 
Сл. весник/година: 3/1997 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: кривични дела, осуден, казниви дела, затвор, условна осуда, мерки на безбедност, извршување, санкции, прекршоци, казни, заштитен надзор, воспитните мерки, казнено- поправни установи, осудено лице
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  22.04.1999 
Преземи го документот
726 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  11.12.2002 
Преземи го документот
118 пати симнат
 Измена
  22.10.2004 
Преземи го документот
855 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
saso jovanovski на 01.12.2017 14:24

ризик

 

sadin halili на 01.12.2014 11:25

Posle 2004 godina, ima nov zakon za izvrsuvanje na sankcii, i toa sl.Vesnik na RM br. 2/06, 57/10, 170/13 i 43/14., a ne se vneseni od vasata strana.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.