Почетна   »   Закони    »  Закон за референдум и други облици на непосредно изјаснување на граѓаните...Поврзани документи
» Закон за азил и привремена заштита
» Закон за референдум и граѓанска иницијатива
» Закон за здруженија на граѓани и фондации
» Закон за финансирање на политичките партии
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на лични податоци
» Закон за референдум и други облици на непосредно изјаснување на ...
» Закон за верските заедници и религиозните групи
» Закон за постапката за собирање потписи на избирачи за предлагање ...
» Закон за јавните собири
» Закон за личната карта
» Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер
» Закон за личното име
» Закон за матичната евиденција
» Закон за семејството
» Закон за државјанството на Република Македонија
» Закон за движење и престој на странците
» Закон за матичниот број на граѓанинот
» Закон за патните исправи на државјаните на Република Македонија
» Закон за пријавување на живеалиштето и престојувалиштето на граѓаните
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на личните податоци
» Закон за Црвениот крст на Република Македонија
» Закон за странците
» Закон за еднакви можности на жените и мажите
» Закон за правната положбата на црквата, верските заедници и религиозни ...
» Закон за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% ...
» Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на ...
» Закон за здруженија и фондации
» Закон за спречување и заштита од дискриминација
Детален опис на документ
Закон за референдум и други облици на непосредно изјаснување на граѓаните
Датум на објавување: 27.09.2005 Преземи го документот
5930 пати симнат
Датум на стапување во сила: 05.10.2005 
Сл. весник/година: 81/2005 
Категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
Забелешка:
Клучни зборови: гласање, референдум, граѓанска иницијатива, дополнителен референдум, претходен референдум, законодавен референдум, потписи, избирач, иницијатива
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  21.12.2005 
Преземи го документот
1571 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Zdravko  Saveski на 17.09.2012 19:29

Автентичното толкување на членот 66 може да се најде овде (Сл. весник 50/06), 5 стр. http://www.slvesnik.com.mk/Issues/EDDF4AD0D89F4449985D424B50C24103.pdf

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.