Детален опис на документ
Закон за данок на финансиски трансакции
вон сила
Датум на објавување: 29.06.2001 Преземи го документот
2395 пати симнат
Датум на стапување во сила: 07.07.2001 
Сл. весник/година: 49/2001 
Категорија: Финансии, сметководство » Даноци, придонеси и самопридонеси
Забелешка:
Клучни зборови: банка, кредит, банки, осигурување, оданочување, данок, финансиски трансакции, данок на финансиски трансакции, готовински исплати и уплати, безготовински исплати и уплати, трансфери преку сметки, финансиски институции, индосамент, цесија, асигнација, припишана камата, тргување со хартии од вредност, даночен обврзник, даночна основа, даночни ослободувања, даночни стапки, наплата
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  28.12.2001 
Преземи го документот
580 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.