Поврзани документи
» Закон за лековите, помошните лековити средства и медицинските помагала
» Закон за прекурзори
» Закон за заштита на населението од заразни болести
» Закон за безбедност на храната и на производите што доаѓаат ...
» Закон за вршење на психолошка дејност
» Закон за здравствената заштита
» Закон за престанок на важењето на Законот за дејноста на ...
» Закон за санитарната и здравствената инспекција
» Закон за условите за земање, разменување, пренесување и пресадување делови ...
» Закон за здравственото осигурување
» Закон за ментално здравје
» Закон за санитарна и здравствена инспекција
» Закон за безбедност на козметичките производи
» Закон за безбедност во снабдувањето со крв
» Закон за лековите и медицинските помагала
» Закон за хемикалии
» Закон за генетски модифицирани организми
» Закон за биомедицинско потпомогнато оплодување
» Закон за заштита на правата на пациентите
» Закон за евиденции во областа на здравството
» Закон за јавно здравје
» Закон за хемикалии
» Закон за безбедност на храната
» Закон за земање и пресадување на делови од човечкото тело ...
» Закон за здравствената заштита
» Закон за доброволно здравствено осигурување
» Закон за мирување и отпишување на обврски по основ на ...
» Закон за комплементарна и алтернативна медицина
» Закон за слободните здравствени зони
» Закон за центар за трансплантациона медицина и хируршки болести
Детален опис на документ
Закон за заштита на населението од заразни болести
Датум на објавување: 01.10.2004 Преземи го документот
4119 пати симнат
Датум на стапување во сила: 09.10.2004 
Сл. весник/година: 66/2004 
Категорија: Јавни служби » Здравствена заштита
Забелешка:
Клучни зборови: население, републички завод за здравствена заштита, заштита, дезинфекција, дезинсекција, дератизација, заразни болести, здравствени установи, биолошки агенс, бактерии, вируси, паразити, габи, токсин, инфекција, симптоми, епидемија, зараза, зооноза, карантин, министерство за здравство, хигиенски преглед, хигиена
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  04.11.2008 
Преземи го документот
1480 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.08.2009 
Преземи го документот
1253 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  08.06.2011 
Преземи го документот
628 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.10.2014 
Преземи го документот
388 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
242 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.02.2016 
Преземи го документот
201 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.