Поврзани документи
» Закон за азил и привремена заштита
» Закон за референдум и граѓанска иницијатива
» Закон за здруженија на граѓани и фондации
» Закон за финансирање на политичките партии
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на лични податоци
» Закон за референдум и други облици на непосредно изјаснување на ...
» Закон за верските заедници и религиозните групи
» Закон за постапката за собирање потписи на избирачи за предлагање ...
» Закон за јавните собири
» Закон за личната карта
» Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер
» Закон за личното име
» Закон за матичната евиденција
» Закон за семејството
» Закон за државјанството на Република Македонија
» Закон за движење и престој на странците
» Закон за матичниот број на граѓанинот
» Закон за патните исправи на државјаните на Република Македонија
» Закон за пријавување на живеалиштето и престојувалиштето на граѓаните
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на личните податоци
» Закон за Црвениот крст на Република Македонија
» Закон за странците
» Закон за еднакви можности на жените и мажите
» Закон за правната положбата на црквата, верските заедници и религиозни ...
» Закон за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% ...
» Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на ...
» Закон за здруженија и фондации
» Закон за спречување и заштита од дискриминација
Детален опис на документ
Закон за политичките партии
Датум на објавување: 27.10.2004 Преземи го документот
6742 пати симнат
Датум на стапување во сила: 04.11.2004 
Сл. весник/година: 76/2004 
Категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
Забелешка:
Клучни зборови: политички партии, организација, членство, член, политика, партија, членство на политичка партија
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  16.01.2007 
Преземи го документот
3832 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  04.04.2007 
Преземи го документот
2027 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  02.05.2007 
Преземи го документот
1872 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  02.05.2007 
Преземи го документот
1912 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.01.2008 
Преземи го документот
3657 пати симнат
 Дополнување
  14.02.2013 
Преземи го документот
1214 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Zdravko  Saveski на 28.08.2015 12:39

Вклучете ја и исправката на измената и дополнувањето од 2007, објавена во Службен весник 8/2007 од 24 јануари 2007. Еве линк: http://www.slvesnik.com.mk/Issues/4271276FB4462C4A9389D51F6319AD2D.pdf

Suzana Sabuh на 04.06.2012 13:03
Suzana Sabuh на 04.06.2012 13:03
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.