Детален опис на документ
Закон за данокот на додадена вредност
Датум на објавување: 16.07.1999 Преземи го документот
13737 пати симнат
Датум на стапување во сила: 24.07.1999 
Сл. весник/година: 44/1999 
Категорија: Финансии, сметководство » Даноци, придонеси и самопридонеси
Забелешка:
Клучни зборови: оданочување, данок, даночен обврзник, даночна основа, даночни ослободувања, услуги, додадена вредност, промет, добра, обврзник, стапка на оданочување, даночен биланс, даночна стапка, стапка, даночни олеснувања, двојно оданочување, даночен период, орган за јавни приходи
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  31.12.1999 
Преземи го документот
5559 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  01.11.2000 
Преземи го документот
1251 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.02.2001 
Преземи го документот
4869 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.03.2003 
Преземи го документот
5124 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  24.03.2004 
Преземи го документот
1149 пати симнат
 Изменување и дополнување
  30.03.2004 
Преземи го документот
5050 пати симнат
 Измена и дополнување
  20.03.2006 
Преземи го документот
5489 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.09.2006 
Преземи го документот
5700 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.09.2007 
Преземи го документот
5865 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.08.2008 
Преземи го документот
5236 пати симнат
 Дополнување
  14.09.2009 
Преземи го документот
3520 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.11.2009 
Преземи го документот
4453 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.07.2010 
Преземи го документот
3060 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.02.2011 
Преземи го документот
3058 пати симнат
 Дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
2036 пати симнат
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
2553 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.12.2012 
Преземи го документот
2243 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.01.2014 
Преземи го документот
1863 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.07.2014 
Преземи го документот
927 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.09.2014 
Преземи го документот
807 пати симнат
 Пречистен текст
  01.12.2014 
Преземи го документот
3405 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.02.2015 
Преземи го документот
1415 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
1042 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
1318 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.12.2015 
Преземи го документот
994 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
1014 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.10.2016 
Преземи го документот
571 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Jasmina Prshevska на 07.11.2012 09:53
Почитувани, во прегледот кој е даден на законски измени на ДДВ,недостасува измената на законот за ДДВ од Сл.весник бр.102/10!
Билјана Мирческа на 20.06.2010 14:47

пречистен текст на овој закон има на страната на УЈП

Администратор test на 02.06.2010 14:22

Prechistenite tekstovi koi moze da se najdat na portalot Pravo se onie koi se izraboteni od Zakonodavno-pravnata komisija na Sobranieto na RM. Kako takvi, Pravo nema dozvola da gi menuva ili pak da izrabotuva neoficijalni prechisteni tekstovi. Vo momentot koga Zakonodavno-pravnata komisija kje izraboti prechisten tekst na ovoj zakon, istiot kje bide dostapen i na Pravo za prevzemanje.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.