Поврзани документи
» Закон за задругите
» Закон за преземање на акционерските друштва
» Закон за стопанските комори
» Закон за трговските друштва
» Закон против нелојалната конкуренција
» Закон против ограничувањата на конкуренцијата
» Закон за Национална класификација на дејностите
» Закон за стоковите резерви
» Закон за државната помош
» Закон за лизинг
» Закон за основање на Агенција за поддршка на претприемништвото на ...
» Закон за заштита на конкуренцијата
» Закон за отстапување на деловни средства од страна на претпријатијата ...
» Закон за стечај
» Закон за јавните претпријатија
» Закон за приватизација на државниот капитал во претпријатијата
» Закон за трговските друштва
» Закон за преструктуирање на дел од претпријатијата кои во своето ...
» Закон за трансформација на претпријатијата со општествен капитал
» Закон за начинот и постапката на усогласувањето на работењето на ...
» Закон за стечај
» Закон за финансиската полиција
» Закон за стоковните резерви
» Закон за претворање на побарувањата на Република Македонија по основ ...
» Завршна сметка на Буџетот на Република Македонија за 2005 година ...
» Закон за Стопанската комора на Република Македонија
» Закон за Европско друштво
» Закон за контрола на државната помош
» Закон за заштита на конкуренцијата
» Закон за стопанските комори
Детален опис на документ
Закон за трговските друштва
Датум на објавување: 30.04.2004 Преземи го документот
56488 пати симнат
Датум на стапување во сила: 08.05.2004 
Сл. весник/година: 28/2004 
Категорија: Стопанство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: акција, подружници, акции, трговски друштва, трговец, трговец – поединец, удели, друштво, преддруштво, содружници, акционери, ад, дивиденда, јавно друштво, друштво со ограничена одговорност, доо, дооел, фирма, командитно друштво
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  03.10.2005 
Преземи го документот
24283 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  24.05.2006 
Преземи го документот
4987 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.03.2007 
Преземи го документот
23611 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.07.2008 
Преземи го документот
16651 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  14.01.2009 
Преземи го документот
4525 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  11.02.2009 
Преземи го документот
6164 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.03.2010 
Преземи го документот
13663 пати симнат
 Измена и дополнување
  09.04.2010 
Преземи го документот
15387 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  12.01.2011 
Преземи го документот
5859 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  09.02.2011 
Преземи го документот
5821 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.02.2011 
Преземи го документот
15356 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.12.2012 
Преземи го документот
9678 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.05.2013 
Преземи го документот
7778 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.08.2013 
Преземи го документот
6554 пати симнат
 Измена
  30.08.2013 
Преземи го документот
6616 пати симнат
 Измена
  30.12.2013 
Преземи го документот
5782 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.02.2014 
Преземи го документот
7370 пати симнат
 Дополнување
  27.02.2014 
Преземи го документот
7362 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.09.2014 
Преземи го документот
6344 пати симнат
 Измена и дополнување
  28.05.2015 
Преземи го документот
3256 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
4172 пати симнат
 Дополнување
  15.01.2016 
Преземи го документот
3729 пати симнат
 Измена
  19.02.2016 
Преземи го документот
3678 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.03.2016 
Преземи го документот
4398 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Andrijana Bogdanovska Djurovic на 10.03.2018 21:04

Vo 2016 -ta godina dva pati se nalozuva da se podgotvi precisten tekst...zohto go nema?

симе стојчевски на 24.12.2016 11:00

NEOPHODNO e da se izgotvi PRECISTEN TEKST na zakonot, barem kako PRIRACNIK za rabota, odnosno pomos vo raboteweto, se dodeka Sobranieto ne izgotvi precisten tekst.

Emilija Tashkova на 14.12.2016 21:53

Stvarno e krajno vreme da napravite PRECISTEN TEKST. Pocnete od 2013, bidejki go ima na ener.gov.mk zaklucno so izmenite dekemvri 2012

Vesna Hristova на 01.03.2016 18:04

Moze da se dobie 88/2015

mite mitkov на 04.02.2016 11:16

fale izmenata 88/2015

Misho Mitrovski на 18.01.2015 21:36

napravete si sami precisten tekst.ako tie sto treba da go napravat se mrzi nevideni nemojte i vie da bidete decinja moi

Dana Markoska на 23.12.2014 14:37

koga 'e izleze precisten tekst???

Лилјана Џајковска на 21.10.2014 13:48

НЕМА ПРЕЧИСТЕН ТЕКСТ ПО 10 ГОДИНИ !!!

Dragi Metodiev на 22.05.2014 13:27

prokusrist

 

mara petrova на 31.03.2014 10:51

Пречистен текст... нема... тешко мене.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.